How To

Så här skriver du ett inlägg

Det finns två syften med hemsidan masvikens.se. Det första är att samla information och dokument på ett lättåtkomligt sätt. Det andra är att berätta om smått och gott som rör vår förening och livet här ute. Det sker genom att vi skriver blogginlägg och alla som vill får bidra med bilder och betraktelser. Alla i föreningen kan få en inloggning om de kontaktar hakan@vokativ.com. Då får du ett användarnamn och ett lösenord.

  1. Logga in på adressen http://www.masvikens.se/wp-admin/  (eller länk i högerspalten)
  2. Klicka på Måsvikens och välj Panel
  3. Därefter klickar du på Inlägg – Skapa nytt
  4. Skriv din text och sätt en rubrik
  5. Lägg in bilder genom att klicka Lägg till media ovanför ditt inlägg. Välj fil att ladda upp. Klicka så den blir bockad och klicka använd.
  6. Välj en bild som utvald bild. Du hittar den knappen längst ner till höger Denna kommer då att synas på förstasidan tillsammans med rubriken på ditt inlägg.
  7. Tryck på Spara inlägg / Uppdatera. Titta hur det blev och ändra om det behövs genom att klicka redigera överst på sidan.

Du behöver inte ha något speciellt viktigt att blogga om. Det kan vara en bild som visar vädret, djur och naturbilder, din nya solpanel eller något som vi i föreningen behöver diskutera.

How To-galleri

Bilderna nedan illustrerar instruktionen i steg för steg om hur du gör ett inlägg.